Индийски пилаф

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
8k
Индийски пилаф
19/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции1-2
"Прекрасен букет от аромати и вкусове, който ще изненада небцето Ви!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете водата в тенджера заедно с шафрана. Загрейте мазнина в тиган и сложете кашуто да се запържи, а след него добавете кимиона, кардамома, канелата и разбърквайте добре.

Добавете нарязания лук, куркумата, дафиновите листа и предварително измитият ориз и стафидите. Бъркайте, докато оризът се запържи и долейте с гореща вода. Сложете капака и оставете да се задушава на слаб котлон.

Варенето трае около 12 минути, след което се разбърква, слага се отново капака и се оставя да се запари за половин час.

Рейтинг

5 7
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: