Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Сицилиански кюфтета

Сицилиански кюфтета

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Сицилиански кюфтета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Влюбени сме в Италия и в италианската кухня, и особено в тези престъпно вкусни сицилански кюфтета с пармезан"

Необходими продукти

  • кайма - 500 г телешка
  • пармезан - 150 г или пекорино
  • жълтъци - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • босилек - 2 стръка
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме каймата и добавяме жълтъците, настъргания пармезан, наситнения босилек, сол и пасирания чесън, разбъркваме много добре.

Оставяме да почине за 20 минути и доливаме зехтина, отново омесваме.

Оформяме кюфтенца, които пържим в сгорещеното олио.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: