Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Пастички с орехов крем

Пастички с орехов крем

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пастички с орехов крем2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
"Да поднесете на някого от тези вкусни пастички с орехов крем е като да му направите комплимент"

Необходими продукти

  • брашно - 600 г
  • масло - 50 г
  • сода - 1 ч.л за хляб
  • мед - 4 с.л.
  • яйца - 2
  • захар - 150 г пудра
  • прясно мляко - за полутвърдо, еластично тесто
  • за крема
  • прясно мляко - 1/2 л
  • брашно - 5 с.л.
  • захар - 100 г
  • масло - 250 г
  • орехи - 250 г смлени
  • за глазурата
  • прясно мляко - 4 с.л
  • захар - 140 г
  • масло - 100 г
  • какао - 1 с.л + за поръсване, за глазурата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите за блатовете замесете еластично тесто, което разделете на 3-4 топки. Разточете всяка топка на кора с дебелина около 1/2 см върху хартия за печене и я прехвърлете в правоъгълна тава. Всяка платка се пече на 160-170 градуса за около 10 минути или докато започне да се зачервява. Щом придобият приятен загар се махат - не трябва да се пекат дълго!

За крема към врящото подсладено мляко добавете брашното, предварително разтворено в малко студено мляко. Варете и бъркайте до сгъстяване. Охладете сместа и я разбъркайте с 250 г леко меко масло и 250 г смлени орехи.

Намажете с крема платките, а отгоре поставете нещо равно и по-тежко, за да се получи равномерност. Оставете получената торта за 1 нощ, докато кремът попие. На следващия ден залейте с глазурата. За да я направите, смесете всички продукти и сложете да се загряват до разтопяване на маслото и захарта.

Свалете от котлона и оставете леко да се сгъсти. Залейте тортата с глазурата и я нарежете на квадратни пасти. Поднесете пастичка, поръсена с какао или кафе мока.

Рейтинг

4.9
57
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

кан
кан
А ми колко млеко се използва за блатовете?
14.11.2013 17:35
Мързеланка
Мързеланка
на мен ми изглежда лесно и вкусно, но аз имам проблем със содата, за това бих сложила ванилия.
13.11.2013 18:49
Detelinka
Detelinka
Какво е количеството на прясното мляко?
18.04.2013 22:24
Васи
Васи
Аз също не срещнах проблем с разбирането на рецептата. Изглежда много вкусно и нямам търпение да я изпробвам :)
22.02.2012 23:57
rainbow_katya
rainbow_katya
ОчевАдно е кои са продуктите за блатовете, кои за крема, и кои за глазурата.Би било добре , такива, които правят подобни забележки, да прочетат по- внимателно описанието и да се замислят над собствената си интелигентност.Всичко си е описано с нужната последователност и точност!
19.02.2012 11:04
ина
ина
Добра е и вкусна.
17.11.2011 02:46
sami
sami
Като поствате рецепти, ги поствайте с необходимата интелигентност, по-нескососано описана рецепта не бях чел.
31.10.2011 13:36
1
Иван
Иван
А кои са продуктите за блатовете и кои за крема не става изобщо ясно ?
11.10.2011 01:59
1