Бързи питки със сирене

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
20/09/2018
"Не се подвеждайте по заглавието на рецептата - тези питки се наричат бързо, не защото се правят бързо, а защото си излапват със скоростта на светлината "
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо91 078
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тава сипете 2 ч.ч. брашно и направете кладенче. Добавете в него натрошеното сирене, яйцето, олиото, солта. В киселото мляко разтворете содата и добавете към другите продукти.

Замесете меко тесто и постепенно сипвайте и останалата 1 ч.ч. брашно. Оставете тестото да престои в хладилника за около 10 минути. Загрейте фурната на 200 градуса.

От тестото оформете сиренки с форма малко по-голяма от на орех. Подредете ги в тавичка на разстояние едно от друго, защото увеличават двойно обема си при печене. Върху всяко топче поръсете малко настърган кашкавал и маково семе. Изпечете питките до златисто.

Самата тавичка не се маже с мазнина, защото в тестото има олио.

Форми за печене от алпака - 4 броя с декор
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Форми за печене от алпака - 4 броя с декор
44.00 лв.
Виж ››

Удобни и практични форми за печене 4 в 1, които можем само да ви препоръчаме

Рейтинг

5 20
4 19
3 9
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
ogyn4e
ogyn4e
06.05.2020 19:54
Стават бързо и са много вкусни. Хубавото е, че са все с продукти, които повечето имаме в хладилника.
0
0
maria
maria
31.01.2020 19:40
Много вкусни :)
0
0
joni jo
joni jo
31.01.2015 19:14
добри са. стават бързо, но не увеличават обема си два пъти
0
0