Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Грисови топки с череши

Грисови топки с череши

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Грисови топки с череши2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
"Знаем, че ранните череши са неприлично скъпи, само ви напомняме да включите и тази рецепта към любимите си"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 3 с.л.
  • грис - 125 г
  • яйца - 1 бр.
  • череши - 300 г пресни или 1 ч.ч. сладко от череши
  • ванилии - 1 бр.
  • пудра захар - за поръсване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипваме прясното мляко със захарта, добавяме гриса и варим, докато се получи гъста каша, охлаждаме я за кратко и прибавяме яйцето, разбъркваме добре.

От сместа оформяме малки топки с помоща на намокреми ръце, лъжички или пош с голям накрайник. Пържим топките в сгорещено олио до златисто.

Охлаждаме ги и ги сервираме поръсени с пудра захар ароматизирана с ванилията, заедно с обезкостените пресни череши или плодовете от сладкото.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: