Ezine.bg»Рецепти»Паста»Пастицио»Зеленчукова мусака с макарони

Зеленчукова мусака с макарони

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Зеленчукова мусака с макарони2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6-8
"Тази зеленчукова запеканка с кашкавалена коричка е не само вкусна, но много лека и ефектна идея за основно ястие или гости"

Необходими продукти

  • макарони - 250 г
  • моркови - 250 г
  • лук - 2 глави
  • мазнина - 3/4 ч.ч.
  • грах - 300 г от консерва
  • царевица - 250 г от консерва
  • домати - 3 броя
  • тиквички - 2 броя
  • сирене - 200 г + 100 г настърган Рокфор
  • ориз - 1 ч.ч. сварен
  • яйца - 4 броя
  • прясно мляко - около 2 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните и ориза предварително. Аз използвам паста без дупки, като например фузили. Загрейте мазнина в дълбок тиган и запържете накълцания лук с настърганите моркови. Щом омекнат леко добавете граха, царевицата, овкусете с подправки и задушавайте за 2-3 минути.

Нарежете доматите и тиквичките на кръгчета. В намаслена тава започнете да подреждате мусаката - първо разстелете сварения ориз, отгоре запържените зеленчуци, ред домати, ред тиквички, натрошеното сирене, отгоре запържени зеленчуци, макароните, ред тиквички, домати.

Между пластовете поръсвайте с подправките. Сложете мусаката да се запече за 10 минути в силна фурна, залейте я с полива и я доопечете, докато стегне. Готовата мусака се поръсва с настърган Рокфор и кашкавал по желание.

Рейтинг

4.6
55
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

сашка
сашка
интересно, но паста и ориз ми звучи малко странно. мисля, че са много карбоидрати на едно място. с това не казвам, че не е вкусно. моят съпруг има диабет и за него не е много полезно.
08.02.2012 14:25
2