Ризото с пиле и червено вино

ИларияИлария
Новак
578
207
33
724
02/07/2011
"Това не е обикновено пиле с ориз, а ризото - опитайте и ще откриете, че разликата е огромна "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции1-2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 059
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото на малки късове, посолете и поръсете с черен пипер. Докато се овкусява нарежете лука, моркова и целината на ситно, а бекона на тънки лентички. Оризът трябва да е предварително накиснат във вода и отцеден.

Загрейте зехтина и запържете до лек златист цвят пилешкото и бекона. Извадете го от тигана и в него задушете зеленчуците. Щом леко омекнат прибавете и отцедения ориз. Бъркайте непрекъснато, докато всяко зрънце поеме мазнина.

Добавете чашата червено вино и изчакайте да се изпари, като пак разбърквате. След това идва ред на бульона, който трябва да прибавите на 3-4 пъти, след като оризът абсорбира течността.

Накрая добавете пилешкото и бекона и продължавайте да бъркате внимателно. Щом не остане течност, махнете от котлона и добавете маслото, сол и черен пипер. Поднесете ризотото с настърган пармезан.

Рейтинг

5 4
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар