Риба тон с боб

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
126
146
07/10/2011
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции2-4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 289
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • боб - 1 консерва тъмен
  • фасул - 100 г зелен
  • царевица - 2 с.л. от консерва
  • чушки - 1/2 червена пиперка
  • риба тон - 300 г сурова
  • зехтин - 5 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - сокът от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибата тон на парчета, посолете на вкус, поръсете ги с 1 с.л. брашно и разбъркайте. Загрейте 3 с.л. зехтин в тиган и сложете парчетата риба да се запържат равномерно.

През това време нарежете на малки парчета чушката и я прехвърлете в голяма купа. Добавете боба, бланширания зелен фасул, царевицата и най-накрая запържените късове риба. Поръсете със сол и черен пипер на вкус, залейте с лимоновия сок и 2 с.л. зехтин.

Разбъркайте и поднесете в малки чинии.

Рейтинг

5 1
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар