Ябълкова пита

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
329
276
50
808
08/07/2011
"Някога опитвали ли сте ябълкова пита? Този сочен десерт, приготвен както трябва, няма равен на себе си. Ето ви една сполучлива такава рецепта"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо51 745
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте добре яйцата със захарта и добавете олиото. Към тях прибавяте последователно останалите продукти - пресятото брашно със содата, орехите, канелата, лимоновата кора. Объркайте сместа внимателно с настърганите ябълки.

Изсипете сместа в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка. Отгоре наръсете с галета обилно и леко притиснете към повърхността.

Сложете питата да се пече до готовност в умерена и предварително загрята фурна. Веднага щом извадите готовата ябълкова пита, я намажете с масло и поръсете с галета и пудра захар.

Щом леко изстине, я нарежете и поднесете, поръсена с малко канела.

Рейтинг

5 13
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Лили
Лили
05.02.2016 13:04
Питата беше много вкусна и рецептата много лесна. Другия път ще сложим повече ябълки и ще я печем малко повече време.
1
0
Gerganamm
Gerganamm
15.12.2015 14:48
прекрасна пита, ябълките на парчета и малко грис,защото не ми стигна брашното, накрая поръсих с ванилова захар. благодаря!
0
0
Inna georgieva
Inna georgieva
12.06.2012 20:41
Много лесна рецепта и много вкусна. Нямах лимони нито орехи ...нито галета , и сложих кафява захар и портокалова кора ,но пак се получи супер... Благодаря за рецептата :)
2
0