Пилешки хапки пане

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
2k
3k
50
9k
15/06/2011
"Свежи пилешки хапки пане търсят добре изстудена бира за кратка, но вълнуваща връзка с консумация!"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо53 834
  • Преглеждания за месеца113
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 300 г филе
  • червен пипер
  • сол
  • соев сос
  • галета - за овалване
  • яйца - за панировката
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото на парчета или тънки жулиени по избор. Посолете ги и ги поръсете с червен пипер и соев сос и ги оставете за половин час на хладно да се овкусят.

В отделни чинии разпределете брашното, галетата и разбитите яйца. Сгорещете олио в тиган и оваляйте всяка пилешка хапка първо в брашно, яйца, галета и пак яйца. Пържат се за кратко, до светло златист загар. Отцеждат се върху кухненска хартия.

Стойка за тигани
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Стойка за тигани
12.46 лв.
Виж ››

Всяка домакиня, която не обича хаоса в кухнята, трябва да има стойка за тигани. Удобна и практична - тя може да побере до 4 тигана с различна големина. Стойката за тигани не позволява образуването на ръжда по съдовете. Предлага се в бял цвят и е абсолютно иновативен продукт.

Рейтинг

5 11
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар