ezine.bg»Рецепти»Палачинки»Солена Торта»Солена Палачинкова Торта

Солена Палачинкова Торта

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k3k9k
Солена Палачинкова Торта
25/01/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
7-8
"Тази солена торта ако знаете колко бира и вино изпива"

Необходими Продукти

  • брашно - 125 гр.
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 400 гр.
  • масло - 50 гр.
  • пилешко месо - 400 гр.
  • лук - 1 глава
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • чесън - 1 скилидка
  • червен пипер - 1 гр.
  • домати - 1 бр.
  • кашкавал - 150 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд разбиваме яйцата , брашното и солта. Прибавяме млякото и 20 гр. Разтопено масло. От приготвената смес изпържваме 12 палачинки.

Приготвяме плънката като настъргваме на ренде лука и го изпържваме. Прибавяме смляното месо. Подправяме сместа със сол, настърган домат, скилидката чесън, зърна черен пипер, червен пипер и дафинов лист. Долива се малко вода. Варим месото докато остане на мазнина.

Палачинките си нареждат в голяма чиния като между тях постовяме плънка, редувайки палачинка с плънка. Завършваме с палачинка. Поливаме с разтопена масло и ръсим с настърган кашкавал. Преди да поднесем запичаме за кратко време във фурната

Рейтинг

3.4
51
42
33
21
10
Дай твоята оценка: