Гювечета с месо на хапки

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k968957
Гювечета с месо на хапки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • свинско месо - 500 г
  • картофи - 700 - 800 г
  • сирене - 2 к.ч. настъргано
  • олио - 1 ½ к.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • червен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В олиото изпържваме нарязаното на хапки месо, посоляваме.

Нарязаните на тънки резени картофи посоляваме и пълним с тях до средата 4 гювечета. Прибавяме смес от изпърженото месо и настърганото сирене.

Заливаме с мазнината, в която сме пържили, и наливаме вода до средата на продуктите. Печем гювечетата в умерена фурна.

Когато картофите омекнат чукваме по едно яйце във всяко гювече и допичаме. При поднасяне поръсваме с червен пипер.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: