ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Чорба с домашна юфка

Чорба с домашна юфка

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
664
958
531
Чорба с домашна юфка
18/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне35 мин.
Готвене50 мин.
Общо85 мин.
Порции6
"Уникална чорба с богат и плътен вкус, която да добавите към списъка си с най-любими чорби"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме нахута от вечерта да кисне в студена вода.

Измиваме лещата и я слагаме във вряща вода за няколко минути. Изцеждаме я.

Загряваме маслото и в него запържваме нарязаните на кубчета лук, домати, картоф и морков, подправяме със сол и ги оставяме на среден огън да се задушат за 15 минути.

Добавяме нахута, лещата и горещата вода. Разбърквайки от време на време варим 20 минути.

Отделно в дълбок съд изсипваме брашното, добавяме солта и водата и замесваме умерено твърдо тесто, което разточваме на тънка кора. Нарязваме го на тънки ивици.

Слагаме във врящата чорба нарязаната кора и продължаваме да я варим до омекването на юфката.

Поръсваме с босилек и махаме от котлона.

При поднасянето на чорбата подправяме с джоджен.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: