Пълнени охлюви

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
Пълнени охлюви1 / 3
02/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене55 мин.
Общо80 мин.
Порции4
"При охлювите няма средно положение, или ги обожавате, или ... не сте опитвали нашата рецепта за пълнени охлюви"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте охлювите и ги сложете да се варят за около 30-40 минути. Извадете месото от черупките, а черупките запазете.

В сгорещеното масло запържете наситнените лук, чесън, добавете, а след като омекнат прибавете и нарязаните магданоз и копър. Посолете на вкус, добавете и индийско орехче и бял пипер. Изсипете и нарязаните на дребно охлюви, разбъркайте за минута и прехвърлете сместа в чопър.

Може да използвате и пасатор. Изсипете към охлювите цеденото кисело мляко и сметаната и пасирайте. Ако сместа стане рядка, може да я сгъстите с малко нишесте. Напълнете с нея черупките на охлювите и поднесете като предястие.

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка: