Пълнени охлюви

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
126
146
02/05/2011
"При охлювите няма средно положение, или ги обожавате, или ... не сте опитвали нашата рецепта за пълнени охлюви "
Приготвяне25 мин.
Готвене55 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 967
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте охлювите и ги сложете да се варят за около 30-40 минути. Извадете месото от черупките, а черупките запазете.

В сгорещеното масло запържете наситнените лук, чесън, добавете, а след като омекнат прибавете и нарязаните магданоз и копър. Посолете на вкус, добавете и индийско орехче и бял пипер. Изсипете и нарязаните на дребно охлюви, разбъркайте за минута и прехвърлете сместа в чопър.

Може да използвате и пасатор. Изсипете към охлювите цеденото кисело мляко и сметаната и пасирайте. Ако сместа стане рядка, може да я сгъстите с малко нишесте. Напълнете с нея черупките на охлювите и поднесете като предястие.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар