Бланширани картофи

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
18/04/2011
"Добрата домакиня знае как да улесни работата си в кухнята"
Приготвяне30 мин.
Готвене2 мин.
Общо32 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо53 433
  • Преглеждания за месеца401
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • картофи - 1 - 2 кг
  • мазнина - втвърдена за бланширане
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофите на дебели пръчки. Сгорещете палмова или друга мазнина (не течна) във фритюрник.

Бланширайте картофите за около 2 минути на порции, след което ги разстелете върху кухненска хартия и широк поднос да се отцедят и да изстинат.

Напълно охладените картофи се затварят добре в пликове и се слагат във фризер да се замразят.

Рейтинг

5 4
4 2
3 5
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
domakinia
domakinia
27.10.2013 19:27
Самото понятие "бланширани картофи" съдържа "рецептата"...Поне авторът да бе прибавил:... 4 гол. картофа поръсете с кубче зеленчуков бульон , шарена сол,кимион,може малко лют фин черв. пипер,оваляйте в предпочитана мазнина и прибавете на тънка струя топла вода -100мл...Печете на 200градуса,като от време на време разбърквате и проверявате дали са се зачервили картофките. Щом се зачервят,значи са готови. Другото не е рецепта...
1
1
Владимир
Владимир
06.03.2012 19:01
Малко хора могат да правят хубав чай. Повечето хора оставят водата да ври след като са сложили билките или листата. Други претоплят чая, за да бъде пак така горещ, както до преди няколко минути. Има и други правила, които се нарушават при правенето на чай, защото всеки си мисли, че всичко знае.
5
4
бейб
бейб
03.11.2011 20:25
Не всички са умни като теб.
0
1