Самса

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
550
959
473
13/02/2016
Приготвяне50 мин.
Готвене20 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо807
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, солта и вода замесваме тесто, което оставяме да отпочине за 10 мин.

Разделяме тестото на 8 парчета, които разточваме на провоъгълна кора. Всяка кора режем на 4 парчета.

Отделно нарязваме лука на ситно. Загряваме маслото и в него запържваме лука до зачервяване.

Прибавяме каймата и я запържваме. Овкусяваме я със сол и черен пипер.

От сместа слагаме в средата на всяка кора, която събираме и оформяме като бохча. Печем на 220 градуса в предварително загрята фурна за 20 минути.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар