Ezine.bg»Рецепти»Напитки»Топли напитки»Топъл ябълков сок по молдовски

Топъл ябълков сок по молдовски

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Топъл ябълков сок по молдовски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • ябълков сок - 1 л
  • ябълки - 2 бр.
  • канела - 1 пръчица
  • карамфил - 5 бр.
  • индийско орехче - на върха на ножа
  • захар - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълковият сок се загрява на бавен огън. Преди да кипне, се добавят захарта, канелата, карамфилчето и индийското орехче.

Сместа се загрява отново, като се оставя да кипне, и веднага се сваля от котлона.

Канелата и карамфилчетата се отстраняват от течността. Ябълките се обелват и се нарязват на много тънки резенчета.

Добавят се към горещия сок и се оставят под капак за 1 час. Сервира се, като във всяка чаша се слагат и резенчета ябълки.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: