Ezine.bg»Рецепти»Салати»Неаполитанска зимна салата с брюкселско зеле

Неаполитанска зимна салата с брюкселско зеле

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Неаполитанска зимна салата с брюкселско зеле2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Колоритна салата, която е радост за всички сетива"

Необходими продукти

  • брюкселско зеле - 20 зелчици
  • лук - 1 глава червен
  • краставици - 2 бр.
  • копър - 4 стръка
  • магданоз - 4 стръка
  • авокадо - 2 бр.
  • зехтин - 4 с.л.
  • балсамов оцет - 2 с.л.
  • люти чушки - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брюкселското зеле се сварява, докато зелчиците омекнат, но без да стават на каша. Отцеждат се от водата и се оставят да се охладят.

Авокадото се разрязва на две, костилката се маха, меката част се изгребва с лъжица и се нарязва на малки парченца.

Краставиците се режат на много тънки кръгчета. Копърът и магданозът се режат на ситно, лукът се реже на шайби.

Лютата чушка се реже на ситно. В голяма купа се смесват краставиците, брюкселското зеле, авокадото, лукът, копърът, магданозът и лютата чушка.

Добавя се балсамов оцет и зехтин и всичко се разбърква.

Сервира се веднага.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: