Начин на приготвяне
Забъркваме тесто от захарта, 120 г масло, 200 г брашно и 2 с.л. вода. Завиваме тестото със свежо фолио за съхранение и го оставяме да си почине за 30 минути.
Разточваме тестото на кора с дебелина ½ см и изрязваме кръгове с големината на малки форми за тарт, които намазваме с масло и поръсваме с малко брашно, след това поставяме изрязаните кръгове в тях като ги притискаме леко към дъното им.
Надупчваме ги леко с вилица. Счукваме на едро ореховите ядки и поръсваме с тях блатовете. Нареждаме ги в тава за печене.
Отделно разтопяваме останалото масло и го смесваме с разбитите яйца, останалото брашно, 1 щипка сол и 350 г мед. И със сместа заливаме тартовете.
Печем сладките в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.
След като ги опечем ги оставяме във фурната за още 5 минути. Останалия мед слагаме за заври на тих огън и с него поливаме готовите тартове.
Оставяме тартовете на изстинат във формите им, след което много внимателно с помощта на нож ги изваждаме. Поръсваме с пудра захар.