Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Тарталети»Малки орехови тартове

Малки орехови тартове

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k968957
Малки орехови тартове
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
85 мин.
Порции
12

Необходими продукти

  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 250 г
  • масло - 170 г меко
  • жълтъци - 1 бр.
  • орехи - 150 г
  • яйца - 3 бр.
  • мед - 400 г
  • пудра захар - 30 г
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Забъркваме тесто от захарта, 120 г масло, 200 г брашно и 2 с.л. вода. Завиваме тестото със свежо фолио за съхранение и го оставяме да си почине за 30 минути.

Разточваме тестото на кора с дебелина ½ см и изрязваме кръгове с големината на малки форми за тарт, които намазваме с масло и поръсваме с малко брашно, след това поставяме изрязаните кръгове в тях като ги притискаме леко към дъното им.

Надупчваме ги леко с вилица. Счукваме на едро ореховите ядки и поръсваме с тях блатовете. Нареждаме ги в тава за печене.

Отделно разтопяваме останалото масло и го смесваме с разбитите яйца, останалото брашно, 1 щипка сол и 350 г мед. И със сместа заливаме тартовете.

Печем сладките в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.

След като ги опечем ги оставяме във фурната за още 5 минути. Останалия мед слагаме за заври на тих огън и с него поливаме готовите тартове.

Оставяме тартовете на изстинат във формите им, след което много внимателно с помощта на нож ги изваждаме. Поръсваме с пудра захар.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: