Задушени пилешки дробчета

IlariaIlaria
Новак
582
327
33
797
Задушени пилешки дробчета
09/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви35 мин.
Общо55 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на полумесеци и го задушете в част от маслото. Добавете нарязаните пилешки дробчета, а след тях и брашното. Объркайте добре.

Успоредно в друг тиган се задушват нарязаните пиперки с настърганите на ренде домати и червения пипер. Посолява се и сместа се прибавя към дробчетата.

Долива се малко топла вода, овкусява се с подправките и ястието къкри на тих огън до изпаряване на течността. Задушените пилешки дробчета се поднасят поръсени с наситнен магданоз.

Тези задушени пилешки дробчета са уникално вкусно ястие с карантия. Могат да се предложат и като традиционно мезе за бира.

Рейтинг

5 5
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: