Начин на приготвяне
За тестото:
Размесваме брашното, маята, солта и топлата вода, омесваме тесто и оставяме да почине на топло – 15 минути.
Прибавяме омекналото масло и още 125 мл топла вода и отново замесваме.
Оставяме да втаса за 1 час и омесваме отново.
Разделяме тестото на 4 топки и разточваме на питки с диаметър около 15 см.
За плънката:
Нарязваме лука и го попарваме с вряла вода за 3-4 минути.
Изцеждаме от водата и го запържваме в олио.
Разбиваме сметаната с жълтъка, изварата и подправките.
Слагаме питките в намаслена тава и разпределяме върху тях плънката.
Нарязваме пушените гърди на малки парчета, запържваме ги и разпределяме върху питките.
Печем в предварително загрята фурна на 220 градуса за 15 минути.