Ezine.bg»Рецепти»Паста»Касарече със скариди и чесън

Касарече със скариди и чесън

Марина НордМарина Норд
Новак
1k44027604
Касарече със скариди и чесън1 / 2
19/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • касарече - 500 г
  • скариди - 250 г може и пушена сьомга
  • лук - 1 глава
  • тиквички - 1 бр. по желание
  • лимони - 1 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин - 5 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • босилек - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете скаридите със скилидка чесън в малко зехтин до готовност. Сьомгата се нарязва на много тънки ивици. Лукът се реже на ситно и се запържва в зехтин заедно с тиквичката, нарязана на тънки кръгчета.

Добавя се нарязаният на ситно чесън и се запържва още 2 минути при непрекъснато разбъркване. Добавя се нарязаната сьомга и половината сол.

Във вода, в която се добавя останалата сол, се сварява пастата Касарече. Отцежда се и се смесва с лука и скаридите/сьомгата. Разбърква се добре.

Кората на лимона се настъргва, листенцата на босилека се накъсват. Касарече се сервира, поръсено с лимонова кора и листенца босилек.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: