Ezine.bg»Рецепти»Салати»Рибна салата»Рибна салата с консерва от сайра

Рибна салата с консерва от сайра

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Рибна салата с консерва от сайра2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Оставяме на вас да опитате сами вкуса на тази великолепна салата"

Необходими продукти

  • риба сайра - 1 бр. консерва
  • картофи - 4 бр. (300 г)
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 2 глави
  • кашкавал - 150 г
  • майонеза 250 г
  • копър - 1 връзка
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите, морковите и яйцата се сваряват и почистват.

В отделни съдове на ситно ренде се настъргват картофите, морковите и кашкавалът.

Отделят се жълтъците от белтъците и също се настъргват по отделно.

В чинията за сервиране се поставя ринг (може да се изреже и от голяма пластмасова бутилка) и в него последователно се нареждат продуктите с леко притискане, като всеки ред се намазва леко с майонеза.

Първо се нарежда рибата, на която са почистени костиците, после белтъците и морковите.

Лукът се нарязва на ситно, залива се с гореща вода и след 20 минути се прецежда и реди върху морковите.

Следват картофите и кашкавалът.

Най-отгоре се настъргват жълтъците, без да се мажат с майонеза.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: