Начин на приготвяне
Картофите, морковите и яйцата се сваряват и почистват.
В отделни съдове на ситно ренде се настъргват картофите, морковите и кашкавалът.
Отделят се жълтъците от белтъците и също се настъргват по отделно.
В чинията за сервиране се поставя ринг (може да се изреже и от голяма пластмасова бутилка) и в него последователно се нареждат продуктите с леко притискане, като всеки ред се намазва леко с майонеза.
Първо се нарежда рибата, на която са почистени костиците, после белтъците и морковите.
Лукът се нарязва на ситно, залива се с гореща вода и след 20 минути се прецежда и реди върху морковите.
Следват картофите и кашкавалът.
Най-отгоре се настъргват жълтъците, без да се мажат с майонеза.