Печен Паламуд

Fat BertaFat Berta
Джедай
355700502k
Печен Паламуд2 / 2
27/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Печен паламуд със сушени домати - думи нямаме да опишем вкуса и аромата на това ястие"

Необходими Продукти

  • паламуд - 800 г
  • лук - 3 глави
  • домати - 1 ч.ч. сушени
  • маслини - 10 бр. обезкостени
  • бяло вино - 1 в.ч.
  • масло - 50 мл
  • сол
  • босилек
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сушените домати се заливат с вряла вода и се оставят да се изкиснат 2 часа.

Рибата се разпорва откъм корема и се почиства от вътрешностите. Измива се на течаща вода и се нарязва на порции.

Слага се в намазнена тавичка и около нея се подреждат нарязаният лук, маслините и изкиснатите домати.

Всичко се полива с виното и ястието се наръсва с подправки. Паламудът се пече 30-40 минути в умерена фурна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: