Торта с бишкоти и ябълки

Fat BertaFat Berta
Джедай
35573750
Торта с бишкоти и ябълки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Друго си е човек да си хапне вкусна тортичка с кафенцето сутрин"

Необходими продукти

  • бишкоти - 300 г
  • компот - 2 бр. от ябълки
  • сметана - 1 кофичка заквасена
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • мед - 2 с.л.
  • за украсата
  • какао - 2 с.л.
  • ядки - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плодовете от компотите се отделят и се пасират. Бишкотите се сиропират с малко от останалия сок. Нареждат се плътно в тава. Върху тях се излива полученият ябълков крем.

Сметаната, прясното мляко и медът се смесват и се разбират. Полученото се излива върху ябълковия крем.

Тортата се украсява с какао и ядки по избор. Слага се в хладилник за една нощ, след което се реже на парчета и се сервира.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

аз
аз
на пюрето от ябълки ще му трябва малко желатин, иначе тортата ще се люлее
02.01.2016 09:26