Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свинско контрафиле с печурки

Свинско контрафиле с печурки

Fat BertaFat Berta
Джедай
35573750
Свинско контрафиле с печурки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Крехко свинско контрафиле с печурки - вкусно основно за гладни гости"

Необходими продукти

  • свинско месо - 1 кг контрафиле
  • печурки - 300 г
  • лук - 3 глави
  • прясно мляко - 150 мл
  • масло - 35 г
  • галета
  • сол
  • червен пипер
  • розмарин
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Контрафилето се нарязва на филии, дебели около 1 см. Всяка от тях се овалва в галета и се запържва съвсем леко в тиган, след което се прехвърля в намазнена тавичка. Лукът и печурките се надребняват.

Задушават се в същата мазнина, където се е пържило месото. След това тиганът се маха от огъня и към тази смес добавя прясното мляко. Всичко се разбърква и с получения сос се полива месото в тавата.

Добавят се подправки на вкус. Тавата се запечатва с алуминиево фолио и се пече в загрята на 200 градуса фурна до готовност. Така приготвеното ядене по желание може да се поднесе с картофено пюре.

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: