Свински късчета с ориз

ЕфросияЕфросия
Джедай
938
4k
10
13k
06/11/2010
"Какво му трябва на човек - комат хляб, малко късчета свинско месо с ориз и приятна компания за обяд "
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 825
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 700 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • моркови - 1 брой
  • праз - 1/2 стрък
  • тиквички - 1 брой
  • сол - 1/2 ч.л.
  • салвия - 3 листа (градински чай)
  • олио - 50 мл
  • сол
  • черен пипер
  • соев сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете предварително ориза във вода. Месото се обезкостява и се реже на кубчета и се слага да ври в тенджера заедно с 3- 4 ч.ч. вода на тих огън 50 минути. Готовите късчета се изваждат, а бульонът се прецежда. Морковът се почиства и рендосва, тиквичките също.

Празът се измива и реже на тънки колелца. В тавичка се налива 50 мл олио и се подреждат месото и зеленчуците. Добавя се отцеденият ориз и всичко се овкусява с 1/2 ч.л. сол, черен пипер и суха стрита салвия. Залива се с 3 ч.ч. свински бульон и се пече на умерена фурна 40- 50 минути.

Свинското с ориз се сервира с малко соев сос.

Рейтинг

5 6
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Мартин
Мартин
04.08.2019 13:04
Здравейте! Рецептата стана много вкусна, но аз замених праза със лук, че по това време не му е сезон :) И стана вкусотийка! Благодаря за рецептата!
0
0
Руслана Петрова
Здравейте :)
Аз добавих някои неща и се получи прекрасно. Не намерих салвия и реших да видоизменя. Първо задуших зеленчуците на тиган, добавих оризът и бърках докато изкристализира, добавих и малко консервирани домати на Хайнц. След като се изпари сока, сложих една чаша гореща вода и оставих да ври за две минути. После всичко, както е описано в рецептата, сложих в тава, сложих и свинския бульон, но добавих и три купчета зеленчуков бульон. Получи се повече от прекрасно.
0
0