Свинско печено с картофи

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
14k
Свинско печено с картофи2 / 2
04/11/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви80 мин.
Общо100 мин.
Порции5
"Една от най-обичаните манджи със свинско месо, която, вярваме, ще се услади и на вас"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското се нарязва на едри парчета. Овкусява се добре с чубрица, червен пипер, черен пипер, кимион и сол. Лукът се нарязва на ситно, а чесънът се пресова. Морковите се нарязват на колелца и се смесват с лука и чесъна.

Излейте олиото равномерно върху дъното на тавичка. Върху него изсипете половината от картофите, нарязани на кубчета, и половината от зеленчуковата смес. Подредете отгоре месото и покрийте с останалата смес.

Добавят се виното и две чаши вода. Свинското с картофи се пече на слаб огън 2-3 часа. След като хване коричка, месото се обръща и се добавят останалите картофи, нарязани на средно големи кубчета. Допича се за още около час.

Рейтинг

5 6
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: