Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Телешко месо в бутер тесто

Телешко месо в бутер тесто

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Телешко месо в бутер тесто2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • бутертесто - 500 г
  • мащерка - 1 ч.л. сушена
  • лук - 1 глава
  • печурки - 500 г
  • чушки - 2 бр.
  • копър - 10 стръка
  • олио - 30 мл
  • сол - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се натрива със солта и мащерката, без да се реже. Оставя се за 2 часа в хладилника. След това се запържва от всички страни до златисто. Вади се от тигана и се слага в съд с капак.

Лукът се реже на ситно, гъбите се режат на филийки. Лукът и гъбите се запържват до златисто в олиото, в което се е пържило месото.

Чушките се почистват от семената и дръжките и се режат на ивици. Запържват се леко. Тестото се разточва и половината се слага в тава. Чушките се отцеждат от мазнината, охлаждат се и се слагат върху тестото.

Върху тях се слага парчето месо. Върху месото се слагат гъбите и лукът. Копърът се нарязва на ситно и се слага върху гъбите с лука. Останалото тесто се слага отгоре и краищата се съединяват, като се защипват.

Тестото се набожда, за да излиза парата. Пече се 35 минути на 200 градуса. Вади се от тавата и се охлажда. Реже се с много остър нож и се сервира като предястие.

Рейтинг

3.8
51
42
30
21
10
Дай твоята оценка: