Начин на приготвяне
Месото се натрива със солта и мащерката, без да се реже. Оставя се за 2 часа в хладилника. След това се запържва от всички страни до златисто. Вади се от тигана и се слага в съд с капак.
Лукът се реже на ситно, гъбите се режат на филийки. Лукът и гъбите се запържват до златисто в олиото, в което се е пържило месото.
Чушките се почистват от семената и дръжките и се режат на ивици. Запържват се леко. Тестото се разточва и половината се слага в тава. Чушките се отцеждат от мазнината, охлаждат се и се слагат върху тестото.
Върху тях се слага парчето месо. Върху месото се слагат гъбите и лукът. Копърът се нарязва на ситно и се слага върху гъбите с лука. Останалото тесто се слага отгоре и краищата се съединяват, като се защипват.
Тестото се набожда, за да излиза парата. Пече се 35 минути на 200 градуса. Вади се от тавата и се охлажда. Реже се с много остър нож и се сервира като предястие.