Южноамерикански плодов пунш

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
229
27
220
14/09/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо474
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • лед - 1 ч.ч. натрошен
  • вода - 250 мл
  • праскови - 2 бр.
  • пъпеш - 1 бр.
  • манго - 1 бр.
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъпешът се обелва, семките се отстраняват и меката част се нарязва на парчета. Прасковите се попарват с вряла вода, пускат се в студена вода, ципата се обелва и плодовете се разрязват на две.

Костилките се отстраняват и прасковите се режат на парчета. Мангото се обелва, костилката се маха и меката част се реже на парчета.

Пъпешът, прасковите и мангото се пасират. Захарта и 3 супени лъжици вода се загряват на бавен огън, докато захарта не се стопи напълно.

Пюрето се смесва със захарния сироп и се разпределя в чаши, които се пълнят до половината. Отгоре внимателно се налива по малко минерална вода, слага се лед и се сервира.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар