Леден десерт със сини сливи

26/09/2015
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
"Времето е за онези, които обичаме, а вкусните десерти трябва да се правят бързо и лесно, точно като този "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо477
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сливите се измиват, разрязват се и костилките се махат. Сливите се покриват със захарта, заливат се с една четвърт чаша вода и се загряват на бавен огън.

Сместа се пасира. Грисът се сварява с една чаша вода, охлажда се и се разбива с миксер на пяна. При непрекъснато разбиване се добавят пасираните сливи.

Сместа се слага във фризер за 3 часа, като се разбърква два пъти през един час.

Преди да се сервира, се оставя за 15 минути малко да омекне на стайна температура. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар