Начин на приготвяне
Салатата Айсберг се накъсва на парченца. Доматите се нарязват на резенчета.
Два лимона се нарязват на четвъртинки и се запичат на скара по 3 минути от всяка страна.
Скаридите се напръскват със зехтин и се пекат на скара по 2 минути от всяка страна. Охлаждат се.
Приготвя се зелен зехтин, като чесънът се нарязва на ситно и се смесва със солта. Добавя се мащерката и нарязаният на ситно магданоз. Третият лимон се изстисква и се добавя към подправките. При непрекъснато бъркане се добавя зехтинът.
Приготвят се кростини, като франзелата се разрязва на две по дължина, а след това половинките се разрязват на две по диагонал. Запичат се на скара и се намазват с половината от зеления зехтин.
Скаридите се смесват със салатата айсберг, добавя се зеленият зехтин и се разбърква. Салатата се сервира с кростини веднага.