Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Огретен»Гратин с праз и кимион

Гратин с праз и кимион

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Гратин с праз и кимион2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • праз - 680 г
  • бульон - 150 мл зеленчуков
  • бяло вино - 3 с.л. сухо
  • прясно мляко - 300 мл
  • кимион - 1 ч.л. семена
  • сол - 1 щипка
  • масло - 25 г
  • брашно - 25 г
  • галета - 115 г
  • моркови - 115 г настъргани
  • магданоз - 2 с.л.
  • кашкавал - 75 г
  • бадеми - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете нарязания праз в дълбока тенджера, добавете бульона, виното, кимона и солта.

Кипнете и задушете за 5-7 минути. Извадете праза и го прехвърлете в в тава. Варете течността докато се редуцира наполовина, след което сипете млякото, така че да стане 350 мл течност.

Загрейте фурната на 180 градуса. Разтопете маслото и запържете брашното за 1-2 минути. Добавете бульона и млякото, разбъркайте.

Задушете за 5-6 минути и сипете върху праза. Смесете галетата, настъргания морков, магданоза, кашкавала и нарязаните бадеми, сипете върху праза и запечете за 20-25 минути.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: