Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото с аспержи и пармезан

Ризото с аспержи и пармезан

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Ризото с аспержи и пармезан2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Изискано предложение за изискани кулинари"

Необходими продукти

  • шафран - 1/4 ч.л.
  • бульон - 750 мл зеленчуков
  • масло - 25 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • ориз - 225 г арборио
  • бяло вино - 300 мл сухо
  • аспержи - 225 г
  • пармезан - 75 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото в тиган и запържете лука и чесъна. Добавете ориза, пържете още 1-2 минути и сипете 300 мл от бульона и шафрана.

Задушавайте докато течността се абсорбира. Сипете и останалия бульон. Щом и той се абсорбира, сипете виното и разбърквайте.

Добавете сварените и нарязани аспержи и щом оризът вече е омекнал, поръсете с пармезан, сол и черен пипер. Сервирайте веднага.

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: