Гъби със спаначен пълнеж

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
561
10
1k
20/10/2010
"Изискано зеленчуково предястие, което лесно ще приготвите, дори и да нямате никакъв кулинарен опит "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 720
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • гъби - 10 - 12 едри печурки
  • спанак - 200 г пресен
  • масло - 50 г краве
  • олио - 50 мл
  • сол - 1 щипка
  • лук - 3 стръка пресен
  • сирене - 200г настъргано твърдо
  • копър - 1/4 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете гуглите на гъбите от пънчетата, като пънчетата се отделят настрани. Гъбените шапки се измиват много добре заедно със спанака.

Нарежете спанака на ленти. В тиган изсипете 50 мл олио и го сгорещете. Добавете зеления лук, нарязан на ситно и нарязания спанак. Бъркайте, задушете 5 минути и махнете тигана от котлона.

Добавете нарязан на ситно копър и напълнете гъбените гугли със спаначената плънка. Пълнените гъби се подреждат в намазана с масло тава. Върху всяка се поръсва настъргано сирене и малко парче масло.

Гъбите се пекат до златист загар на сиренето, а готовите спаначени гъбки се нареждат в плато чиния.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар