Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Солено руло»Беларуско солено руло с бутер тесто и шпроти

Беларуско солено руло с бутер тесто и шпроти

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Беларуско солено руло с бутер тесто и шпроти2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • бутертесто - 500 г
  • шпроти - 150 г от консерва
  • яйца - 3 бр. твърдо сварени
  • копър - 1 с.л. нарязан
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шпротите се отцеждат от соса в консервата.

Яйцата се обелват и се режат на кръгчета.

Тестото се разточва. В единия край се слагат нарязаните на кръгчета яйца.

Отгоре се слагат цели рибки от консервата. Поръсва се с копър и се навива на руло.

Намазва се с разбито яйце и се пече 25 минути на 200 градуса.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: