Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Пирог»Кавказки пирог с телешко месо

Кавказки пирог с телешко месо

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Кавказки пирог с телешко месо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • брашно - 2/3 ч.ч. пшеничено
  • нишесте - 1/3 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • сметана - 1/2 ч.ч.
  • майонеза - 1/2 ч.ч.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • сол - 2 щипки
  • телешко месо - 400 г
  • моркови - 1бр.
  • лук - 1 глава
  • печурки - 200 г
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • бульон - 1/2 ч.ч. от кубчета, месен
  • ръжено брашно - 1 ч.л.
  • копър - 2 с.л. нарязан
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пшениченото брашно се смесва с нишестето, яйцата, сметаната, майонезата, содата и половината от солта и се разбърква добре. Получава се тесто с гъстота на сметана.

Месото се реже на ситно. Морковът се настъргва, лукът и печурките се нарязват на ситно. Месото се запържва до златисто в смес от олио и масло. Добавят се морковът, лукът и гъбите и се пържат още 5 минути при непрекъснато бъркане.

Добавя се бульонът и останалата сол и месото се задушава до омекване. Добавя се ръженото брашно, размито с малко бульон. Добавя се копърът и дафиновият лист и ястието се задушава още три минути.

Плънката трябва да е гъста, затова, ако се налага, може да се остави да поври още малко до изпаряване на течността. В тава, намазана с мазнина, се слага половината тесто, покрива се с плънката, а след това и с останалото тесто. Пече се един час на 200 градуса.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: