Начин на приготвяне
Пшениченото брашно се смесва с нишестето, яйцата, сметаната, майонезата, содата и половината от солта и се разбърква добре. Получава се тесто с гъстота на сметана.
Месото се реже на ситно. Морковът се настъргва, лукът и печурките се нарязват на ситно. Месото се запържва до златисто в смес от олио и масло. Добавят се морковът, лукът и гъбите и се пържат още 5 минути при непрекъснато бъркане.
Добавя се бульонът и останалата сол и месото се задушава до омекване. Добавя се ръженото брашно, размито с малко бульон. Добавя се копърът и дафиновият лист и ястието се задушава още три минути.
Плънката трябва да е гъста, затова, ако се налага, може да се остави да поври още малко до изпаряване на течността. В тава, намазана с мазнина, се слага половината тесто, покрива се с плънката, а след това и с останалото тесто. Пече се един час на 200 градуса.