Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Пирог»Пирог с лук и маслини

Пирог с лук и маслини

MarianeMariane
Джедай
202169
Пирог с лук и маслини2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • брашно - 300 г
  • мая - 25 г прясна
  • лук - 1 кг
  • олио - 5 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • аншоа - 30 г
  • маслини - 100 г обезкостени
  • черен пипер
  • сол
  • салвия - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намачкайте маята с вилица, смесете я с брашното, захарта и добавете 150 мл топла вода. Разбъркайте добре, покрийте с кърпа и оставете на топло да втаса, докато удвои обема си.

В това време нарежете лука на тънки кръгчета и ги изпържете до омекване в сгорещено олио. Овкусете ги със сол и пипер.

Разточете тестото, прехвърлете го в предварително намазнена тава, като покриете и стените ѝ. Набодете го с вилица и го оставете да втаса 20 минути.

Отгоре разпределяме задушения лук, маслините и аншоата, подправяме и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: