Картофи по американски

ЕфросияЕфросияНовак301
24/09/2010
"Подобни вкусотии са причината американците да се борят с наднорменото тегло, затова хапвайте внимателно и с мярка "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо16 352
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг сварени
  • сол - 1 ч.л.
  • масло - 2 с.л.
  • горчица - 2 с.л. дижонска
  • копър - 2 с.л. пресен, смлян
  • чесън - 1 ч.л. пресован
  • лук - 1/2 ч.ч. ситно накълцан
  • яйца - 1 твърдо сварено, намачкано
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • яйца - 1 разбито
  • галета - 1/2 ч.ч.
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварените картофи се пюрират със сол и масло, прибавят се горчицата, копъра, чесънът, лукът, натрошеното яйце, овкусява се със сол, черен пипер и се разбърква до получаване на хомогенна смес.

С леко навлажнени ръце се взема по малко от сместа и се оформят продълговати, овални кюфтета. В тиган се сгорещява зехтина, като се прибавя и малко масло. Всяко картофено кюфте се овалва в разбитото яйце, после в галета и се пържат за 5 минути от всяка страна.

Готовите картофи по американски се изваждат и се отцеждат върху решетка, за да останат хрупкави.

Поднасят се с доматен сос.

Рейтинг

5 9
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
христия
христия
19.02.2014 02:52
Е щом направих на мойте деца да ядат ате даже цялата тава изядаха и пак искаха още значи манджата беше много вкусна
1
0