Туршия от диня

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Туршия от диня1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
"Отсега изстудяваме домашната ракия, за да не губим време, когато туршията от диня е готова!"

Необходими продукти

  • диня - малки, зелени динчета
  • на компотен буркан
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • оцет - 2 - 3 лъжици
  • аспирин - 3 аспирина
  • чесън - 5 скилидки
  • лук - 1/2 глава
  • черен пипер - 4 - 5 зърна
  • дафинов лист - 1
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Малките зелени динчета се почистват и нарязват на парчета. Пълнят се в буркани, заедно с почистените цели глави чесън и лук, нарязан на полумесеци, сипва се по лъжица сол и захар във всеки буркан и се долива с вода.

Добавят се аспирините, дафиновият лист и черния пипер. Бурканите се затварят и се оставят няколко дни на топло. Периодично се разклащат, след което се прибират на хладно и тъмно място.

Рейтинг

3.9
51
46
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Само да не пропуснете оцета! : )
15.10.2023 11:24
1
Анонимен
Анонимен
Синчета в буркани
10.08.2022 07:57
Донка
Донка
Откъде намерихте малки зелени динки? Искам и аз :(
17.09.2013 09:22
2
Таня
Таня
Ефросия, благосаря !!! Стана страхотна туршията..
27.11.2011 11:40
2