Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Ципура с мус от печени чушки

Ципура с мус от печени чушки

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Ципура с мус от печени чушки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • ципура - 1 бр.
  • чушки - 3 бр. червени
  • пъстърва - 300 г филе
  • яйца - 1 бр. белтък
  • сметана - 20 мл течна
  • джинджифил - 1 щипка на прах
  • сол - 2 щипки
  • бял пипер - 1/3 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ципурата се почиства и се обезкостява. Приготвя се мус, като чушките се изпичат и се обелват.

Филето от пъстърва се нарязва, добавят се джинджифилът, сметаната, разбитият на сняг белтък, половината от солта и белият пипер. Всичко се пасира до кремообразно състояние.

Добавят се чушките и сместа се пасира отново. Мусът се оставя в хладилника за 1 час.

Рибата се разтваря като книга, слага се мусът, рибата се затваря внимателно, без да се притиска. Поръсва се с останалата сол и бял пипер. Напръсква се със зехтина и се пече 20 минути на 180 градуса.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: