Начин на приготвяне
Ягодите се почистват и се разрязват на половинки. Лимонът се изстисква. Два белтъка се разбиват с 80 грама захар и 2 супени лъжици вода. Добавят се два жълтъка, две трети от нишестето, брашното и бакпулверът. Разбърква се и се излива в тавичка, постлана с хартия за печене. Пече се 15 минути на 200 градуса. Вади се и се разрязва на две.
Двата блата се напояват с лимонов сок. Приготвя се крем, като млякото се смесва останалата захар и останалото нишесте, добавя се 1 жълтък и сместа се кипва на бавен огън при непрекъснато бъркане. Белтъкът се разбива и се добавя в крема. Накрая се добавя течната сметана и съдът се сваля от котлона.
С крема се намазват единият блат. Покрива се с половината ягоди. Отгоре се слага другият блат, покрива се с крем и с останалите ягоди. Сметаната се разбива и с нея се покриват ягодите. Оставя се за 4 часа в хладилника и се сервира.