Ezine.bg»Рецепти»Салати»Салата от леща и авокадо със сос от пъстърва

Салата от леща и авокадо със сос от пъстърва

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Салата от леща и авокадо със сос от пъстърва1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • леща - 100 г
  • авокадо - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • зехтин - 1 ч.л.
  • за соса
  • пъстърва - 100 г пушена
  • сметана - 2 с.л.
  • майонеза - 2 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 2 ч.л.
  • сметана - 50 мл течна
  • копър - 1 щипка сушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сокът на лимона се изстисква. Лещата се сварява в солена вода около 20 минути. Отцежда се и се напръсква със зехтин.

Авокадото се реже на две, маха се костилката, отстранява се кората, а меката част се реже на кубчета и се напръсква с лимоновия сок. Доматите се режат на кубчета.

Пъстървата се пасира със сметаната, майонезата, горчицата, лимоновия сок и течната сметана. Добавя се копърът.

Салатата се разпределя в купички, като се слагат домати, поливат се със соса, отгоре се слага авокадото, полива се със сос. Най-отгоре е лещата, която също се полива със сос.

Оставя се за 10 минути в хладилника.

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: