Начин на приготвяне
Сливите и прасковите се измиват, разрязват се на две и костилките се отстраняват. Плодовете се режат на кубчета.
Гроздето се разделя на зърна. Сливите и прасковите се слагат в съд, добавя се захар и сместа се задушава на среден огън при непрекъснато бъркане 5 минути.
Добавя се лимоновият сок. Добавя се гроздето и сместа се задушава още 5 минути. Сваля се от котлона и се оставя да се охлади до стайна температура.
В голяма купа, постлана със свежо фолио за съхранение, се редят филиите, на които е махната кората. Част от хляба се нарежда на дъното, а от останалите филии се правят стени.
Плодовата смес се излива в купата. Покрива се с останалия хляб. Завива се с фолио и се притиска с тежест. Оставя се в хладилника за 10 часа.