Паста с рукола и моцарела

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
13k
10/10/2010
"Предложението ни за обяд - паста по италиански - с рукола и моцарела!"
Приготвяне15 мин.
Готвене8 мин.
Общо23 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 825
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • паста - 300 г къса макарони, пеперудки и др.
  • домати - 200 г чери доматки
  • моцарела - 200 г нарязана на кубчета
  • пармезан - 1 - 2 шепи, настърган на едро
  • рукола - 1 - 2 шепи салата
  • морска сол - за варенето на макароните
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните с малко морска сол. В голяма купа нарежете на 4 доматчетата, прибавете натрошената моцарела, овкусете ги със зехтин, поръсете обилно с едронастърган пармезан.

Смесете още горещите макарони със сирената и доматчетата, които от топлината ще се стопят, размекнат и ще хомогенизират ястието.

След като макароните се охладят, прибавете и руколата, разбъркайте леко и сервирайте.

Удобен емайлиран гевгир с дръжка - 20 cм-12%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Удобен емайлиран гевгир с дръжка - 20 cм
17.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Изключително удобен и практичен, металният гевгир ще бъде ваш помощник в приготвянето на всяко ястие. Позволява лесно измиване и отцеждане на продуктите. Металният гевгир се предлага с дълга дръжка за още по-удобна употреба и съхранение.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар