Сушени плодове с ориз

IlariaIlaria
Новак
578
280
33
775
18/11/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо665
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте сушените плодове и ги сварете на компот. След прецеждане в получената течност сварете ориза.

Когато вече е полусварен, прибавете към него захарта. Варете, докато сместа се сгъсти и стане като крем.

Преди отстраняването от огъня прибавете стафидите и пасираните през цедка плодове.

Ароматизирайте с индришето и сервирайте охладено.

Гевгир за ориз, боб, леща и киноа-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Гевгир за ориз, боб, леща и киноа
4.60 лв.
3.54 лв.
Виж ››

Гевгирът за ориз може да се ползва за миене и на други зърнени или бобови култури. Има удобна дръжка и интересна форма. Гевгирът би бил чудесно допълнение към колекцията ви от готварски съдове.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар