Ябълкови ленти с шоколад

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Ябълкови ленти с шоколад2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • бутертесто - 500 г
  • ябълки - 2 бр.
  • захар - 4 с.л.
  • канела - ¼ ч.л.
  • масло - 1 с.л.
  • сметана - 1 с.л.
  • пудра захар - 1 ч.л.
  • шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се разточва и се реже на ленти. Ябълките се обелват и се режат на тънки парчета.

Парченцата се редят върху лентите и се редят в тава, намазана с мазнина. Поръсват се със захар, смесена с канела. Могат да се изпекат така или да се завият леко като розички.

Отгоре се слагат парченца масло и се пекат на 200 градуса до златисто.

Охлаждат се и се украсяват със сметана, смесена с пудра захар. Шоколадът се разтопява на водна баня. С него се поливат ябълковите ленти.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: