Грахова крем супа с макарони

ЕфросияЕфросия
Джедай
30
1
20/07/2010
"Весела грахова крем супа, в която сме добавили бейби морковчета и макарони - голяма вкусотия "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 173
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • грах - 600 гр. замразен или от консерва
  • картофи - 2 средни и нарязани на кубчета
  • моркови - 1 брой, нарязан на кубчета
  • лук - 1 малка глава, нарязана на ситно
  • макарони - 150 гр. малки мидички
  • моркови - 6 бр. малки
  • олио - 3 с.л.
  • бульон - 1.4 л пилешки, зеленчуков или само вода
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • магданоз - ситно нарязан копър на вкус
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете предварително малките макарони и морковите отделно едно от друго.

В сгорещено олио сложете да се задушават нарязания на ситно лук, нарязаните моркови, картофи и грах. Оставете така на котлона няколко минути, след което залейте с пилешкия бульон или вода и варете докато зеленчуците омекнат напълно.

Махнете супата от огъня, овкусете със сол, черен пипер, магданоза и копъра, добавете и млякото, след което пасирайте до гладко пюре.

Сложете отново на котлона да заври, като бъркате непрекъснато.

Махнете от огъня, добавете мидичките и целите морковчета.

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Наталиа Петрова
Допадна ми, но я направих без магданоз
0
0
Стефи
Стефи
21.08.2011 16:11
Моето дете обожава крем супи и тази звучи вкусна като за него. Инък за нас - не бих я приготвила по този начин, пасирана имам предвид. Правя един т.н. френски гювеч, който съдържа горе долу същите съставки - грах, моркови, картофи, лук, слага се пилешко филе, бульон и магданоз, копър на вкус и по желание може да се гарнира и със сметана.
0
0
jdnfiogr
jdnfiogr
27.10.2010 21:19
Направо не ми харесва.
0
0